Sedmikvítek

Co je Pionýrský Sedmikvítek

Co je Pionýrský Sedmikvítek?

Pionýrský Sedmikvítek je kulturně-umělecká soutěž pro kolektivy a jednotlivce, která tradičně oslovuje i širokou řadu kolektivů a jednotlivců mimo Pionýr. Jedná se o ucelený postupový systém od základních kol až po republiková finále. Původních sedm oblastí (kvítků) se postupně rozšířilo na dnešních devět soutěží: Dětská Porta; Divadlo; Film, foto, video; Folklórní tanec; Hudba; Literatura; ProRock; Výtvarná a rukodělná činnost; Tanec.
Přehlídky v jednotlivých oblastech probíhají téměř po celý rok. S těmi nejlepšími, kteří postoupili přes místní, okresní a oblastní kola, jsme měli možnost se potkat na jednotlivých republikových finále.
Vybraní účastníci vystupují na koncertu Děti dětem.

Kdo se může zúčastnit?

Zúčastnit se může každý jednotlivec nebo kolektiv, který něco umí a má chuť a odvahu se pochlubit a změřit své schopnosti s ostatními. Horní věková hranice se pro jednotlivé oblasti liší a je uvedena v soutěžním řádu oblasti. Soutěž je otevřená všem – tedy nejen členům dětských organizací, ale i těm, kteří nikde organizováni nejsou.

V čem můžete soutěžit?

V oblastním kole pro Ústecký kraj můžete soutěžit pouze v některých soutěžních oblastech. Jsou jimi:

Co pro to musíte udělat?

Secvičit vystoupení nebo vytvořit nějaké dílko, včas odeslat správně vyplněnou přihlášku (případně spolu s výtvorem) a zaplatit účastnický poplatek 50,- Kč. (v hotovosti při příchodu na akci, nebo na účet ÚKOP)

Dokdy a jak se můžete přihlásit?

Přihlášky si můžete stáhnou na těchto stránkách, v sekci Ke stažení, vyplněnou přihlášku můžete poslat na kontaktní e-mail, nebo vytiskout a poslat poštou na korespondenční adresu. Oba údaje najdete v propozicích soutěžních oblastí, kde najdete i datum konání a datum uzávěrky přihlášek.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Co je Pionýrský Sedmikvítek